یکی از چالشهای تمیز کردن منزل، از بین بردن رسوبات سرویس بهداشتی و دیگر محیطهای بهداشتی است. اکثر افراد تمیز کردن حمام را به تعویق میاندازند. به همین دلیل رسوبات و جرمها، زیاد شده و در نهایت با زحمت بیشتری رفع میشود. از طرفی باید توجه داشت که نظافت حمام و سرویس بهداشتی با سلامت اعضای خانواده ارتباط مستقیم دارد. در این صورت اهمیت تمیز کردن این دو محیط از دیگر قسمتهای منازل کمتر نیست. محیط دستشویی و حمام در معرض رطوبت و باکتریهای زیادی قرار دارد. پس علاوه بر تمیز کردن، باید به بهداشت آن نیز توجه داشت. در ادامه با روشهای صحیح تمیز کردن و وسایل لازم این کار آشنا خواهید شد.
سریعترین روش تمیز کردن حمام و دستشویی
تمیزکردن و خوشبو کردن حمام و دستشویی به دو روش ممکن است. اولین روش استفاده از مواد شوینده و روش دوم استفاده از مواد طبیعی یا ترکیبات خانگی. قطعا استفاده از روش دوم هیچ ضرری برای انسان ندارد. اما استفاده از روش اول باید با احتیاط و رعایت برخی موارد انجام شود. انجام سریع این کار نیز به داشتن برخی از وسایل و مواد بستگی دارد. در ادامه هر کدام از این روشهای تمیز کردن حمام و دستشویی را توضیح خواهیم داد.
تمیز کردن سرویس بهداشتی با جوش شیرین
زمانیکه صحبت از تمیز کردن دستشویی با ترکیبات خانگی میشود، جوش شیرین حرف اول را میزند. جوش شیرین میتواند با هر مادهای ترکیب شود و یک بمب پاکیزگی فوقالعاده ایجاد کند. به عنوان مثال اولین ترکیب جوش شیرین و لیمو ترش است. از این ترکیب میتوان برای پاک کردن جرم و رسوبات حمام دستشویی استفاده کرد. ابتدا باید مخلوطی از یک دوم لیوان جوش شیرین و ۲ قاشق غذاخوری آب اکسیژنه + ۱ عدد لیمو ترش بسازید. از این مواد یک ترکیب خمیری ایجاد میشود. که میتوانید آن را مقدار کمی آب رقیق کنید و به صورت دستی استفاده نمایید.
برای دیوارها از اسکاج استفاده کنید و برای کف از جارو و تی کمک بگیرید. بهتر است نگهدارنده تی و جارو دیواری را تهیه کنید تا بتوانید بهداشت صحیح وسایل را رعایت کنید. پس از آنکه خمیر ساخته شده را بر روی قسمتهای جرم گرفته قرار دادید، ۲۰ دقیقه به آن استراحت دهید. اجازه دهید که در این مدت زمان جوش شیرین کار خودش را انجام دهد. پس از گذشت ۲۰ دقیقه شستشو دهید و شاهد محیطی تمیز و ضدعفونی شده باشید. تميز كردن سرويس بهداشتي با جوش شیرین یکی از بهترین ایدههایی است که هم برای بهداشت و هم برای سلامتی پیشنهاد میشود. اگر برای تغییر دکوراسیون سرویس بهداشتی خود به دنبال نمونه کاشی و سرامیک سرویس بهداشتی هستید، خواندن مقالهی مربوط را به شما پیشنهاد میکنیم.
جوش شیرین و سرکه سفید
این ترکیب نه تنها باعث از بین رفتن رسوبات و جرمهای حمام و دستشویی میشود، بلکه بوی نامطبوع محیط را از بین خواهد برد. به همین دلیل این ترکیب را از ترکیب قبلی قویتر میدانیم. برای ساختن آن ابتدا باید 3 قاشق سوپ خوری جوش شیرین با 2 قاشق سوپ خوری سرکه سفید را مخلوط کنید. پس از خمیری شدن این ترکیب با اسفنج زبر یا برس دستشویی، به نقاطی که دارای لکه های زرد و قهوه ای هستند بکشید. افرادی که از جا صابونی استاندارد استفاده نمیکنند، سرویس بهداشتی یا حمام کثیفتری را تجربه خواهند کرد. زیرا صابون جرمهای زیادی تولید میکند، اما وقتی که صابون در جای مخصوص خود قرار داشته باشد، بهداشت آن هم رعایت میشود و کمتر نیاز به تمیز کردن دارد. پس از گذشت ۱۵ دقیقه میتوانید محیط دستشویی یا حمام را بشویید و شاهد درخشندگی و تمیزی این محیط باشید.
جوش شیرین و نمک + سرکه سفید
در ترکیب سوم 3 قاشق سوپ خوری جوش شیرین را با 1 قاشق سوپ خوری نمک ترکیب کنید. حال این ماده خمیری را با اسفنج یا برس دستشویی بر روی سطح موردنظر بمالید. پس از گذشت دقایقی، مقداری سرکه سفید را بر روی محل مورد نظر اسپری کنید. ۱۰ الی ۱۵ دقیقه استراحت دهید و سپس با آب گرم شستشو نمایید. این سومین روش استفاده از مادهی جوش شیرین برای تمیز کردن حمام و دستشویی میباشد.
نحوه شستن دستشویی با وایتکس
روش اول برای شستن سرویس بهداشتی استفاده از مواد شوینده شیمیایی بود. همانطور که گفتیم پیشنهاد ما به شما استفاده از مواد طبیعی و ترکیبات خانگی میباشد. اما اگر قصد دارید از مواد شیمیایی برای تمیز کردن و ضدعفونی کردن سرویس بهداشتی و حمام استفاده کنید، میتوانید از موارد زیر کمک بگیرید:
- شویندههای چند منظوره
- وایتکس کلرین
- مایع جرمگیر سرویس بهداشتی و حمام
- مایع سفیدکننده غلیظ
قبل از استفاده از این موارد بهتر است به نکات و روش استفاده و وسایل موردنیاز توجه داشته باشید. مواد و لوازم انجام آن عبارتند از:
- دستکش پلاستیکی
- تی میکروفایبر
- تی زمینشوی
- اسپری آب پاش
- فرچه یا برس کفشوی
- پارچه تمیز
- دستمال میکروفایبر
- یک فنجان یا لیوان خالی
- دستمال مرطوبهای ضدعفونی کننده
- کیسه پلاستیکی
- نخ دندان
- مادهی شوینده انتخابی
برای شستشوی سرویس بهداشتی ابتدا لازم است هر جزٕ آن را جدا کرده و با وسایل مخصوص خود تمیز کنید. این کار سبب رعایت بهداشت بیشتر و نتیجهی بهتر کار خواهد شد. به عنوان مثال تمیز کردن کاسه توالت، فلاش تانک، روشویی و شیرآلات، تمیز کردن کاشی دستشویی، توالت فرنگی، کف و دیوارها هر کدام متفاوت است. پس برای هر بخشی از وسایل مخصوص به خود استفاده نمایید. همچنین اجزای حمام را نیز به صورت جداگانه تمیز کنید. پیشنهاد میشود مقالهی دیگر ما دربارهی مدل سرویس بهداشتی ایرانی جدید را مطالعه کنید.
تمیز کردن دیوارها، کاشیها، و کف دستشویی
از مهمترین قسمتهای سرویس بهداشتی پیشخوان روشویی، دیوارها، سقف و کف میباشد. برای این قسمتها بهتر است ابتدا شویندهی چند منظوره را در یک آبپاش خالی ریخته و بر روی محیط به مقدار لازم اسپری کنید. سپس مقداری آب داغ را در محیط باز کرده تا کمی بخار ایجاد کنید. حال آب را بسته و از محیط خارج شوید. (استفاده از ماسک و دستکش برای مواد شویندهی شیمیایی ضروری میباشد.) درب دستشویی را ببندید و پس از ۲۰ دقیقه قسمتهای اسپری شده را با آب گرم آبکشی نمایید. در نهایت با پارچهای تمیز یا تی میکروفایبر رطوبت را پاک کنید.
تمیز کردن درز کاشیها یا دوغاب
شاید عجیب به نظر برسد اما یکی از نقاط مهم برای رشد باکتری، درزها و دوغاب سرویس بهداشتی میباشد. علاوه بر این، زمانیکه کثیف میشود ظاهر دستشویی نیز کدر به نظر میرسد. پس برای تمیز کردن حمام و دستشویی، زردی این مناطق را با مایع سفید کننده از بین ببرید. ابتدا باید برس کفشوی را به این مایع آغشته کنید. سپس به درز ها بکشید و ۱۵ الی ۲۰ دقیقه زمان استراحت دهید. سپس آن را آبکشی نمایید. در حین انجام کار با سفیدکننده یا مواد قوی شوینده، باید درب دستشویی را باز بگذارید و از ماسک های ضخیم استفاده کنید. زیرا گاز ناشی این مواد به هیچ عنوان نباید به ریهها و دستگاه تنفسی انسان ورود کند. با کمک فرچه و مواد شوینده جا مایع دستشویی دیواری را تمیز کرده و بشویید. اما جا مایع دستشویی نیازی به ماندگاری مواد در طولانی مدت ندارد.
برق انداختن سنگ توالت
تمیز کردن کاسه توالت از مهمترین قسمتهای نظافت سرویس بهداشتی است. لوازم و وسایلی که برای این قسمت استفاده میکنید، باید فقط مختص به همین منطقه باشد و برای قسمتهای دیگر استفاده نشود. برای این قسمت میتوانید از سفیدکنندههای غلیط یا تمیزکنندههای قوی و یا مایع جرمگیر سرویس بهداشتی کمک بگیرید. برای توالت ایرانی یا فرهنگی از فرچههای دستشویی دسته دار استفاده کنید. پس از گذشت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه میتوانید با آب گرم آن قسمت را شستشو دهید.
تمیزکاری شیرآلات حمام و سرویس بهداشتی
از دیگر قسمتهای مهم تمیز کردن حمام و دستشویی، شیرآلات است. قطعا بیشترین مقدار رسوبگیری و جرمگیری در این مناطق انجام میشود. بخصوص در محیط حمام که در معرض مواد شوینده شخصی و باکتریهای زیادی قرار دارد. از بین بردن این رسوبات میتواند با اسپریهای مخصوص شیرآلات انجام شود. سپس با دستمال مرطوبهای ضدعفونیکننده یکبارمصرف ضدعفونی شود. در قسمت درزهای شیرآلات نیز میتوانید مواد شوینده را اسپری کرده و با کمک نخ دندان تمیز نمایید. پیشنهاد میشود مقالهی دیگر ما با موضوع مرتب کردن انباری را نیز مطالعه فرمایید.
نحوهی تمیز کردن حمام
برای تمیز کردن کف یا دیوارها و یا کاشی حمام از همان روش دستشویی استفاده کنید. اما برای تمیز کردن دوش حمام و از بین بردن رسوبات آن بهتر است از این روش استفاده نمایید:
- یک کیسه پلاستیکی سالم که به اندازهی دوش حمام باشد، انتخاب کنید.
- حال کیسه را از سرکه سفید پر کنید و به قسمت سردوش ببندید.
- اجازه دهید یک شبانه روز بگذرد تا جرمها به خوبی پاک شوند.
- سپس آن را باز کرده و با فرچهی تمیز و آب گرم شستشو دهید.
در روش دیگر میتوانید از جرمگیر برای سوراخهای دوش استفاده کنید و پس از ۳۰ دقیقه آن را شستشو دهید. اما بهتر است به قسمتهای فلزی سردوش برخورد نکند. اگر قصد تمیز کردن قفسه پلاستیکی حمام را دارید بهتر است از پودرهای آنزیم دار استفاده کنید. چرا که شستن این وسایل با مواد قوی مانند جرمگیر یا سفیدکننده پیشنهاد نمیشود.
سخن نهایی
در این مطلب سعی کردیم پاسخ سوال چگونه دستشویی را تمیز کنیم یا برای شستن دستشویی از چی استفاده کنیم را پوشش دهیم. برای از بین بردن جرمهای قدیمی دستشویی یا حمام، بهتر است ابتدا از روش استفاده از مواد طبیعی استفاده کنید. سپس به سراغ مواد شیمیایی بروید. تمیز کردن حمام و دستشویی بسیار مهم است و روش انجام این کار باید اصولی باشد. تا بهداشت و زیبایی محیط حفظ گردد. در برخی مواقع دانستن علت زردی یا سیاه شدن کاشی دستشویی میتواند به شما در انجام تمیزکاری آن کمک کند. در نهایت پیشنهاد میکنیم که انجام این کار را به تعویق نیندازید. زیرا با گذشت زمان رسوبات و جرمها بیشتر شده و باید از زمان بیشتری برای پاکیزگی این محیط استفاده کنید. قطعا سرعت تمیز کردن و روش تميز كردن سرويس بهداشتي به مقدار آلودگی محیط بستگی دارد. اگر از مطالعه این پست آموزشی لذت بردید، لطفا اسپادانا را با دیگران به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول:
چگونه سرویس بهداشتی را تمیز کنیم؟
برای از بین بردن جرمهای قدیمی دستشویی یا حمام، بهتر است ابتدا از روش استفاده از مواد طبیعی استفاده کنید. سپس به سراغ مواد شیمیایی بروید.
برای شستن دستشویی از چی استفاده کنیم؟
برای تمیز کردن سرویس بهداشتی پیشنهاد ما به شما استفاده از مواد طبیعی و ترکیبات خانگی میباشد. اما اگر قصد دارید از مواد شیمیایی برای تمیز کردن و ضدعفونی کردن سرویس بهداشتی و حمام استفاده کنید، میتوانید از شویندههای چند منظوره، وایتکس، مایع جرمگیر سرویس بهداشتی یا مایع سفیدکننده غلیظ کمک بگیرید.
سلام و عرض ادب. ایده تمیز کردن سرویس بهداشتی با جوش شیرین بسیار خوب و کاریردی بود. خیلی ازتون ممنونم بابت مطلب خوبتون.